2011-02-19 21:30
4 portioner
2 st Hummrar
1 dl Vitt vin
0.5 dl Hummerfond
1 knippe Dill, finhackad och en kvist till dekoration
3 st Schalottenlökar, finhackade
2 dl Grädde
150 g Riven Västerbottensost
6 st Svarta oliver finhackade
Salt och Vitpeppar
3 msk Smör att steka med
Fräs löken lätt i smöret tillsammans med dillen
Tillsätt vinet och låt koka ihop ett tag
Blanda i oliverna(finhackade)
Tillsätt grädden och hummerfonden
Tillsätt västerbottensosten
Salta, peppra, smaka av
Blanda i hummerköttet
Lägg blandningen i de urrensade hummerskalen
Värm i ugnen 275 grader i 5-8 minuter eller tills det fått färg
Servera med en ½ citron för att pressa över hummern om man vill
__________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar