fredag 8 februari 2013

Flera sammanslagna inlägg 2011-03-01

Detta inlägg blir lite långt, men sedan kommer allt att följas åt


_________________________

Lördag 19 feb 2011
Idag har
Herrklubben Trivselpolarna
haft en 3-rätters middag
Vi har avnjutit bl.a.:

Herrklubbens Matjesbakelse
Saftig och god


Herrklubbens matjesbruccetta
Den hade vi som mellanmål

Herrklubbens gratinerade hummer
Recept hittar du HÄR


Lokalproducerad flankstek med Bearnaisesås,
italienska inlagda tomater,
krispig sallad med bl.a irländsk getost
samt god pepprig olivolja

Här kommer lite bilder på dom goda råvarorna vi använde idag...
Hummer..å så gott

Getost...Trodde inte jag gillade det. fel av mig.
Underbart gott

Inlagda italienska tomater... underbart med en god olivolja

Kan man inte annat än älska detta...

Vilken skillnad mot den man köper på Ica eller Coop

Passade perfekt till köttet....


_____________________________









________________________

Fredagkväll 18 feb 2011:  Kvällen före en god herrmiddag!!!

Idag har vi gjort ett besök på DUÅ delikatesser i Umeå och fyndat en del godsaker. Och i kväll ska vi börja förbereda för morgondagen,
men givetvis behöver vi något i magen en kväll som denna...

Herrklubbens Lyxburgare
Herrklubbens Tzatzikiburgare
Vad är skillnaden ???
Den ena vill du ha innan krogen, den andra efter...gissa vilken...


----------------------------------
Tisdag 1 Feb 2011

Idag drog jag och kompisen in till stora staden för att göra
ett premiär besök på en liten delikatessbutik.

Det var en fantastisk liten butik med både trevlig och kunnig personal.
Hit blir det fler besök och garanterat många köp...
Nu vet vi vart vi finner riktigt fint kött. 

(Min text må låta konstig, men jag fortfarande efter besöket lyrisk vara)


När vi sedan kom hem till mig, vi gjorde oss en mitt i veckan herrmiddag...

Sjömansbiff på älgstek samt
snittgurka och tzatziki
________________________________




Lördag 11 Dec 2010

Idag har
Herrklubben Trivselpolarna
haft en 4-rätters middag
Vi har avnjutit bl.a.:

Västansjö-apéritif
Röding och Skaldjurspaté

Tjälknöl med Pommes Anna
Rödvinssås på hemgjord älgfond
Svartvinbärsmoussé

Hjortronparfait med
Kockens chokladsås
Vi åt första rätten ca 15,30 och avslutatde med en efterrätt ca 23,00

Nu funderar vi på lite vickning...kanske en Janssons....

Ha en fortsatt trevlig helg gott folk..
Vi mår gott !!!

-----------------------------------------------------------------------------------------

Måndag 1 Dec 2010... Lita gött å blandat.




En riktigt seriös Älgköttsoppa,
Började med att rosta Älgben, rotsaker, lökar och tomatpuré.
Lät det stå och puttra i 15 timmar.
Silade bort allt utom kött och buljong, tillsatte frächa rotsaker
och lät dessa sjuda till dess det bara fanns lite tuggmotstånd kvar. 

Grekisk älgfärspaj med fetaost och oliver.
Lätt mozzarella och tomatsallad.
Behöver jag säga mer?



Helgrillad Älgkalvfilé,
rödvinssås och potatisgratäng.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar