Svaret är... Vilket vett ???
Bjuder på några bilder och recept från kvällen:
___Förrätt:___
Toast Ceasar |
Det här behövs till 4 pers:
3 hårdkokta ägg
1/2 burk sardeller med kapris à ca 50 g
1 tsk senap
2 msk färskriven västerbottenost
2 msk finhackad rödlök
1 1/2 msk olivolja
2 krm grovmalen svartpeppar
Tillbehör:
4 brödskivor
4 msk Norrmejeriers crème fraiche 34 %
1-2 tsk tångrom (garnering)
1 hårdkokt ägg (garnering)
Gör så här:
1. Skala och mosa äggen. Finhacka sardellerna.
2. Blanda ägg, sardeller, senap, västerbottenost, rödlök, olivolja och svartpeppar.
3. Lägg upp röran på rostade brödskivor och gratinera 6 min 250 grader.
4. Garnera med ägg, tångrom, cremé fraiche och ev lite finhackad rödlök….. NJUT
___Varmrätt___
Ädelostfylld Älgkalvrulle & Grillade Bakpotatismedaljonger med kantarellcremé |
Ädelostfylld Älgkalvsrulle Á la Herrklubben Trivselpolarna
Ingredienser 4 personer
1 kg älgkalvsstek
150 g blå castello
1 msk cremé fraiche 34 %
½ dl riven västerbottenost
1-2 tsk rosmarinsalt (flingsalt)
50 g smör
1 dl rött vin
Gör så här:
1. Skär köttet till ett enda stort flak så att det går att rulla samman till en rulle.
2. Blanda blå castello och cremé fraiche till en jämn smet.
3. Bred ut ostsmeten jämt över köttet. Strö över västerbottenost och flingsaltet.
4. Rulla ihop köttet och bind upp det med krympt bomullssnöre.
5.Stek köttet hastigt runt om med smör i het panna.
6.Lägg över köttet i ugnssäker form
7. Deglacera stekpannan med rödvin och häll över köttet, ställ in i ugn och kör köttet till 62 grader innertemp i 150 graders ugn.
8. Låt köttet vila i folie ca 40-50 min.
Servera med en god sås och potatis
___Dessert___
Vaniljglass med Varm Björnbärssås |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar